آموزشمقالات

استعلام توقیف خودرو

در این مقاله با توقیف خودرو، انواع آن و روش‌های استعلام خودروی توقیفی آشنا خواهید شد.

یکی از مسائلی که می‌تواند برای مالکان وسایل نقلیه پیش آید توقیف خودروست. توقیف خودرو می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. معمولاً توقیف خودرو به دو صورت قانونی و فیزیکی انجام می‌شود. در حالت اول شما امکان خریدوفروش و دریافت برخی خدمات برای وسیله نقلیه خود را نخواهید داشت. در حالت دوم یا توقیف فیزیکی خودرو علاوه بر اینکه امکان نقل‌وانتقال مالکیت ندارد راهی پارکینگ نیز می‌شود.

در توقیف قانونی مالک همچنان از خودرو استفاده می‌کند اما امکان فروش و انتقال سند به نام فرد دیگری وجود نخواهد داشت. معمولاً زمانی که فردی بدهکار باشد یا همسر وی به دنبال دریافت مهریه خود باشد حکم توقیف قانونی خودرو صادر می‌شود. در این حالت فرد طلبکار می‌تواند با مراجعه به دادگاه حکم توقیف خودرو را به دست آورده و امکان نقل‌وانتقال آن را سلب نماید. البته طلبکار می‌تواند درخواست توقیف فیزیکی را نیز داشته باشد که در این حالت خودرو به محض مشاهده توسط پلیس راهور توقیف و روانه پارکینگ خواهد شد. اما در توقیف فیزیکی خودرو علاوه بر عدم امکان خریدوفروش شاهد انتقال آن به پارکینگ خواهید بود. از جمله دلایلی که خودرو توقیف شده و به پارکینگ منتقل می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از مشروبات الکلی و روان‌گردان‌ها در زمان رانندگی
  • تصادفات منجر به جرحی و فوتی
  • رانندگی بدون داشتن مدارک قانونی همچون گواهینامه معتبر
  • دستور قانونی دادسرا مبنی بر توقیف خودرو
  • عدم پرداخت جریمه‌های معوقه خودرو
  • نداشتن بیمه شخص ثالث معتبر
  • رانندگی با خودروی فاقد پلاک یا دارای پلاک مخدوش
  • دریافت حکم توقیف از دادگاه توسط طلبکار یا همسر

درصورتی‌که راننده هنگام رانندگی از مشروبات الکلی و روان‌گردان‌ها استفاده کرده باشد خودرو به‌صورت مستقیم راهی پارکینگ می‌شود اما برخی تخلفات رانندگی وجود دارند که به تنهایی موجب توقیف خودرو نمی‌شوند ولی درصورتی‌که دو یا چند تخلف به‌صورت هم‌زمان انجام شوند خودرو توقیف خواهد شد؛ مثلاً اگر راننده خودرو از سرعت مجاز تجاوز کرده و سبقت غیرمجاز بگیرد و انحراف به چپ داشته باشد خودرو راهی پارکینگ خواهد شد. از جمله تخلفات حادثه سازی که منجر به توقیف خودرو می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عبور از چراغ‌قرمز
  • حرکات نمایشی و مارپیچ
  • تجاوز به چپ از محور راه
  • سبقت غیرمجاز

همچنین با توجه به قوانین موجود، پلیس امنیت اخلاقی و راهنمایی و رانندگی موظف به گزارش کشف حجاب داخل خودروها هستند. در مرحله اول پیامک اخطار به مالک فرستاده می‌شود و درصورتی‌که این تخلف دوباره تکرار شود خودرو توقیف خواهد شد.

استعلام توقیف خودرو

برای استعلام توقیف خودرو و اطلاع از دلایل آن راه‌های گوناگونی وجود دارد. ساده‌ترین روش تماس با پلیس ۱۱۰ و ارائه مشخصات خودروست. در روش دیگر می‌توانید شماره پلاک خودرو را به‌صورت پشت سر هم و بدون نوشتن حرف به شماره ۳۰۰۰۵۳۵۳ پیامک کنید. همچنین در روش سوم نیز می‌توان به وب‌سایت www.rahvar120.ir مراجعه نمود و با وارد کردن کد ملی مالک و شماره پلاک از چند و چون توقیف خودرو آگاه شد. درصورتی‌که برنامه پلیس من را روی گوشی هوشمند خود نصب کرده باشید می‌توانید با ورود به بخش راهور و ترخیص اینترنتی خودرو از پارکینگ استعلام توقیف خودرو خود را داشته باشید.

رفع توقیف خودرو و ترخیص از پارکینگ

جهت رفع توقیف قانونی خودرو می‌بایست بدهی یا مهریه فرد موردنظر را پرداخت کرد. در این صورت می‌توان از طریق حکم دادگاه خودرو را از توقیف خارج نمود؛ اما در حالتی که خودرو راهی پارکینگ شده باشد علاوه بر رفع توقیف باید با در دست داشتن مدارک لازم نسبت به ترخیص از پارکینگ نیز اقدام کنید. قبل از آنکه به مراجع قانونی جهت رفع توقیف خودروی خود مراجعه نمایید حتماً باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:

  • برگ سبز خودرو به همراه کارت ماشین
  • گواهینامه رانندگی
  • گواهی تسویه خلافی خودرو
  • گواهی تسویه عوارض خودرو
  • بیمه شخص ثالث خودرو
  • کارت ملی فرد متخلف
  • نامه ترخیص از پارکینگ

دقت داشته باشید که همراه داشتن اصل و کپی مدارک یاد شده ضروری خواهد بود. نکته دیگر اینکه خودروهای توقیفی می‌بایست حداقل ۲۴ ساعت در پارکینگ مانده و سپس مجوز ترخیص آن‌ها صادر خواهد شد. زمان تحویل گرفتن خودرو از پارکینگ به دقت بدنه خودرو را بررسی کنید زیرا امکان دارد در زمان حمل خودرو برخی بخش‌ها آسیب دیده باشد که در این صورت می‌توانید هزینه آسیب‌های وارد شده را طلب کنید.

استعلام توقیفی خودرو با کد ملی

با مراجعه به وب‌سایت www.rahvar120.ir و وارد کردن کد ملی و شماره پلاک خودرو امکان اطلاع از توقیف بودن خودرو وجود دارد. همچنین جهت استعلام توقیف خودرو می‌توان از برنامه موبایلی پلیس من نیز استفاده کرد.

سامانه استعلام توقیف خودرو

برای اطلاع از توقیفی بودن خودرو می‌توان با پلیس ۱۱۰ تماس گرفت یا مشخصات کد ملی و شماره پلاک خودرو را در سامانه www.rahvar120.ir ثبت کرد. استفاده از شماره پیامکی ۳۰۰۰۵۳۵۳ و برنامه موبایلی پلیس من نیز جزو دیگر روش‌های بررسی و استعلام توقیف خودروست.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۹۳ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۳ دیدگاه‌ها

  1. سیروس

    ۱۹ فروردین ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    این سامانه راهور 120 اصلا انگار وجود نداره / به هیچ طریق باز نمیشه.

    موافقم 6
    مخالفم 0
  2. رضا

    ۲۱ فروردین ۱۴۰۳
    سوابق: (113 ديدگاه)

    نحوه عملکرد پلیس راهور در خصوص توقیف خودرو ، جز کاشتن بذر نفرت هیچ تاثیر سازنده ندارد واقعا متاسفم

    موافقم 7
    مخالفم 0
  3. علی

    ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    سلام
    با این راهنمائی که کردید خودتان تا حالا استعلام کرده اید؟

    موافقم 2
    مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا