خودروهای چینی

تولید اولین خودروی برقی مجهز به باتری سدیم‌ یون توسط جک چین

این باتری با وجود ظرفیت کمتر، کم‌هزینه‌تر است و در هوای سرد بهتر عمل می‌کند.

خودروسازی چینی جک، «JAC»، که زیرمجموعه شرکت فولکس‌واگن در چین به شمار می‌رود قصد دارد به‌زودی نخستین محصولات مجهز به باتری سدیم‌یونی خود را روانه بازار کند. جک برای این کار یک برند تازه با نام «وی‌وِی» تاسیس خواهد کرد. با وجود اینکه متخصصان همچنان درحال کار روی باتری‌های سدیم یونی هستند اما نسخه‌های موجود این باتری‌ها مزایایی چون هزینه تولید کمتر، مواد اولیه بیشتر و عملکرد بهتر در هوای سرد دارند که استفاده از آن‌ها در خودروهای کوچک را توجیه می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، مطلب «باتری سدیم یون چیست؟ آیا این فناوری شانسی در برابر رقبا دارد؟» را مطالعه کنید.

به گزارش رسانه خودرویی چینی، هاچبک برقی جک وی‌وِی تا پایان ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی روانه بازار خواهد شد. وی‌وی قرار است کار خود را به‌عنوان زیرمجموعه جک آغاز کند که خود ۷۵ درصد از سهامش را به گروه فولکس‌واگن واگذار کرده است. برند مادر جک، «هلدینگ JAG»، هم بخشی از فولکس‌واگن به شمار می‌رود. نیمی از سهام این هلدینگ در دست آلمانی‌ها و نیمه دیگر آن در اختیار دولت چین قرار دارد.

ظاهرا جک برای تولید وی‌وی خیلی خود را در زحمت نیانداخته و تنها لوگوی هاچبک قدیمی‌تر «سهول E10X» را تغییر داده است. به گزارش «CarNewsChina»، سهول با هر بار شارژ کامل توان پیمایش ۲۵۲ کیلومتر را داشته که به لطف باتری با ظرفیت ۲۵ کیلووات ساعت ممکن می‌شود. چگالی انرژی این باتری که از سلول‌های «NaCR32140» استفاده می‌کند، برابر ۱۲۰ وات‎‌ساعت بر کیلوگرم اعلام شده است.

سهول خود زیرمجموعه JAG به شمار می‌رفت تا اینکه شرکت مادر تصمیم گرفت تمام محصولات آن را با نام‌های جک و وی‌وی تولید کند. جک هنوز درباره نام احتمالی نخستین خودروی خود از برند سهول چیزی نگفته است. این خودروساز در نمایشگاه خودروی شانگهای از یک خودروی برقی با نام وی‌وی ۳ رونمایی کرد که به باتری لیتیوم‌یونی LFP تجهیز شده بود. مسئولان این شرکت در همان رویداد اعلام کردند که نسخه سدیم‌یونی وی‌وی ۳ به‌زودی آماده خواهد شد.

گویا وی‌وی جدید از سلول‌های سدیم‌یونی استوانه‌ای سود می‌برد که توسط برند «هینا» توسعه داده شده‌اند. جک خود مسئولیت مونتاژ نهایی این باتری‌‌ها را بر پایه معماری کندوعسلی ماژولار موسوم‌به UE برعهده گرفته است که عملکرد مشابهی با سیستم «CTP» شرکت CATL و «بِلِید» شرکت BYD دارد. این ساختار باعث افزایش پایداری بسته باتری و بهبود عملکرد آن می‌شود. نظر شما درباره قدم روبه‌جلوی جک چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۲ رای

علی صفرپور

نویسنده و مترجم سایت پدال٬ کارشناس مهندسی مکانیک

مطالب مشابه

‫۱۰ دیدگاه‌ها

  1. علی آقایی

    ۱۲ دی ۱۴۰۲
    سوابق: (53 ديدگاه)

    خدایی هرچی کمپانی ماشینه واسه فولکس واگن هستش!
    آیا این مافیا نیست🙂😁؟

    موافقم 14
    مخالفم 4
    1. پیام

      ۱۲ دی ۱۴۰۲
      سوابق: (1597 ديدگاه)

      طراحی پیکانتو رو کپی کرده

      موافقم 5
      مخالفم 4
      1. amir

        ۱۲ دی ۱۴۰۲
        سوابق: (2350 ديدگاه)

        اخ ببخشید پیکانتو طراحیش خیلی انقلابی بود باید براش حق کپی رایت میزاشتن و الانم کیا میرفت شکایت میکرد

        موافقم 11
        مخالفم 0
      2. علی

        ۱۲ دی ۱۴۰۲
        سوابق: (244 ديدگاه)

        جالبه تکنولوژی چینی ها به چه بلوغی رسیده که دنیا حیرت زده شدن اون وقت یک سری افراد از تو اتوبوس شهری به ماشیناشون میگن اشغال 😂

        موافقم 8
        مخالفم 2
  2. حسین

    ۱۲ دی ۱۴۰۲
    سوابق: (2828 ديدگاه)

    اگر ده هزار دلار باشه یا کمتر خوبه ولی برندش خیلی ضایع هست!
    ازت بپرسن ماشینت چیه باید بگی
    وی وی
    وی ووی
    وای ووی
    😁🤣

    موافقم 9
    مخالفم 3
  3. علی آقایی

    ۱۲ دی ۱۴۰۲
    سوابق: (53 ديدگاه)

    هرچی کمپانی ماشین هست واسه فولکس واگنه!😶
    آیا این مافیا نیست!😄😁

    موافقم 9
    مخالفم 3
    1. اردشیر آرتاویچ

      ۱۶ دی ۱۴۰۲
      سوابق: (2 ديدگاه)

      نه چرا چنین چیزی فکر می‌کنید. مگر دارند جرم انجام می‌دهند سرمایه گذاری می‌کنند برای تولید. عده زیادی هم استخدام می‌کنند. در هیچ جای دنیا کارآفرینان را مافیا خطاب نمی‌کنند. مالیات را به موقع پرداخت می‌کنند

      موافقم 0
      مخالفم 0
  4. حسین دهمرد

    ۱۲ دی ۱۴۰۲
    سوابق: (2433 ديدگاه)

    خب چقدر ارزونتره؟

    موافقم 1
    مخالفم 0
    1. اردشیر آرتاویچ

      ۱۶ دی ۱۴۰۲
      سوابق: (2 ديدگاه)

      تولید انبوه، یکی از ماموریت‌های تعیین شده در دولت چین تبدیل کردن این کشور به قطب تولیدی صنعتی در جهان است. شرایط را به شکلی فراهم کرده که تمامی شرکت‌های بزرگ را به داخل کشورش کشانده است. و یک میلیاردو و سیصد میلیون نفر را بر سر کار آورده است.

      موافقم 0
      مخالفم 0
  5. احسان

    ۱۵ دی ۱۴۰۲
    سوابق: (52 ديدگاه)

    باورم نمیشه یعنی فولکس جک هم داره

    موافقم 0
    مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا